Hooligans.bg
Ами дядо ми е чел много за тези неща. Попитах го и ми каза, че книгата най-вероятно вече не се продава, но ще ми я намери. В този смисъл имах в предвид, че съм я поръчал. :)
Книгата се намира, но не е в оригиналния си вид!!!
Офлайн
Знаменосецът на Свободата
Офлайн
IDEALE-ULTRAS написа:Ами дядо ми е чел много за тези неща. Попитах го и ми каза, че книгата най-вероятно вече не се продава, но ще ми я намери. В този смисъл имах в предвид, че съм я поръчал. :)
Книгата се намира, но не е в оригиналния си вид!!!
Какво ще рече "оригинален вид"? Искаш да кажеш, че е редактирана или?
Офлайн
"Поразяващата ръка" и "Конника без глава" са ми любимите книги :> ... Като цяло обожавам Майн Рийд ........
Офлайн
Аз сега съм зачел "Империята на смъртта" и искам да попитам,дали някой я е чел и ако да-да каже какво мисли за книгата,защото факта,че е писана през 1985 в СССР ме кара да мисля,че може да има и доста пропаганда. Благодаря предварително !
Офлайн
В момента чета 1984 на Джордж Оруел
Уникална книга, която прочетох на един дъх!Горещо препоръчвам.
Офлайн
Аз сега съм зачел "Империята на смъртта" и искам да попитам,дали някой я е чел и ако да-да каже какво мисли за книгата,защото факта,че е писана през 1985 в СССР ме кара да мисля,че може да има и доста пропаганда. Благодаря предварително !
Писана е от комунисти, проверявана от безброй комисии преди да излезе на "отечествения пазар". Препоръчвам ти да спреш на страница 203, след това се почва с идеологемите. До въпросната страница, авторите разкриват немската смазана машина, като се позовават на американски и английски шпионски операции. СС, СА и Национал-социализма - идеи, начин на действие, паленето на Райхстага и тн. Когато излезе се купуваше масово, защото в действие беше т. нар. "Възродителен процес" и се заговори ( тайно разбира се! ), че партията иска да извърши етническо прочистване в страната, базирано на "етническото прочистване" на НСГРП от 30-те години на XX век. Това мога да ти кажа, но ако имаш време прочети я цялата. Препоръчвам ти обаче да се приготвиш за "лява пропаганда", която пречи на цялостното изследване на проблематиката на периода.
Офлайн
BulgarianFront, ако ти хареса, прочети Прекрасният нов свят на Олдъс Хъксли и Ние на Евгений Замятин. Това са страшно хубаво книги в същия жанр.
Офлайн
Знаменосецът на Свободата
Тази съм я чел , може би към 50-60 пъти
Офлайн
BulgarianFront написа:В момента чета 1984 на Джордж Оруел
И в никакъв случай не гледай филм по книгата , разваля тотално представата...
Иначе е готина книга , препоръчвам и "Фермата" , също на Джордж Оруел.
Офлайн
AFCA написа:BulgarianFront написа:В момента чета 1984 на Джордж Оруел
И в никакъв случай не гледай филм по книгата , разваля тотално представата...
Иначе е готина книга , препоръчвам и "Фермата" , също на Джордж Оруел.
Да, за "Фермата" чувам много хубави думи .. Тя е следващата
Офлайн
Кажете книги за историята на големите агитки в Европа, без значение от коя държава и кой отбор, стига да са от големите... и от къде да си поръчам такава книга(например иска ми се на отбор с богата ултрас-история от Италия) :)
Офлайн