#3211 2017-09-12 10:19:15

19spartak18
Потребител

Re: Политиката в България

Какво мислите за протеста днес ?


Най-безнадеждно поробен е този, който грешно смята, че е свободен !!!

Офлайн

 

#3212 2017-09-12 10:25:41

tabloto_ne_raboti
Потребител

Re: Политиката в България

Достатъчно ми е да знам, че Николай Гацев е организатор, за да не отида.

Сега видях, че Нина Гергова и "СИЛА" също са в кюпа.


Нали има избори, бе хора. Защо масата гласува все за едни и същи? И да вярвам, че хората гласуват за едни и същи. Ако утре се приеме мажоритарния вот за парламентарните избори, мислите ли, че ще се промени нещо? Ще има 50% ГЕРБ 20 % БСП %  25 % ДПС и в най-добрия случай 5 независими/други партии. Представете си мажоритарните избори като избори за 240 кмета/президента. Там където ДПС  доминират ще има само представител на ДПС, защото това ще е победителя на мажоритарния вот. В другите малки места, ако ГЕРБ държат властта техният кандидат ще влезе и така. Там където има силна мутренска групировка, която държи общинския съвет, ще си вкарат депутат-златен пръст или просто ще се коалират с ГЕРБ.
Какво направи марешки? Инвестира пари в евтино гориво и аптеки и какво стана-депутат. На този ПГ изглеждат толкова прости и не на място, че направо ми се емигрира. Безумието е, че същото се случи с партията на курвата бареков. При едни мажоритарни избори това ще се влоши, каквито искат въпросните протести.

Да, София не е България, но в София никой не работи за 500 лв., как очакват да се излезе заради това. После като направи портест срещу кликата във ВСС и бачкаротие викат "кви са тия глупости". Най-простият пример с едно последните тълкуватлени решения на ВКС се легитимира заграбване на земеделски земи представено като наем. Ние си знаем 240 депутата.


За мен се нуждаем от дясна патриотична партия, която да бъде авангард на промяната и да не са дава крачка назад. Атака не е била никога дясна партия, те са леви русофили популисти, вмро и нфбс са интересчии.

За мен социалната държава трябва да бъде закрита в България, да се унищожи корупцията, да се възстанови образованието и здравеопазването (тук съм съгласен да има социален елемент) и да се даде шанс на хората да се развиват. Работиш за 500 лв. и искаш Бойко да ти увеличи заплата... още ли ще живеем в марионетната Народна република или искаме да имаме своя България?

Последна редакция от tabloto_ne_raboti (2017-09-12 10:46:31)

Офлайн

 

#3213 2017-09-12 14:12:24

FALLOUT
Потребител

Re: Политиката в България

+1

Офлайн

 

#3214 2017-09-14 09:47:23

erdjo
Потребител

Re: Политиката в България

България е всичко друго, но не социална държава. Социална държава не означава просто държава която издържа широки маси хора и плаща високи пенсии (което България не прави така или иначе). България е точно обратното - например има на практика частна съдебна система, която работи за този който плати повече. Има частна полиция, която извършва поръчки на този който си плати. Има на практика частно образование - т.е формално не е така, но децата нямат равен шанс в системата на държавното образование, тези дето си плащат за частни уроци винаги са с предимство пред тези които не го правят. И със здравеопазването е така. На практика всички държавни институции формално функционират по един начин, а на практика по-скоро като частна компания - това изобщо не е социална държава.

От друга страна имаме "паразитите", които държавата "хрантути" - обаче далеч не заради красивите им очи, насреща очаква нещо простичко - електорална подкрепа. И най-голямото перо не са циганите или пенсионерите, а една друга група послушни и нискоквалифицирани индивиди назначени по всички възможни държавни и общински администрации. Те като абсолютна бройка може да са по-малко от циганите или пенсионерите, но като абсолютна тежест на данъкоплатците заемат несъмнено първо място - на тях им текат заплати, осигуровки, отпуски, обучения и прочее. Срещу това тези хора гласуват за политическата сила която ги е сложила на хранилката. С циганите и пенсионерите положението е сходно - просто тези групи са по-непостоянни в електоралните си нагласи и това изисква малки подаръци (пак от парите на данъкоплатците) за да се мотивират преди избори. В останалото време, вегетират колкото да не умрат - това урежда всички. Ето това май е "социалното" в държавата.

Като това "социално" е най-силно заложено именно в София, просто защото първата група е най-силно представена там, заради изключително силната централизация. Но не само заради това - индиректно това се подсилва и от политиката на държавата раята в София да е максимално спокойна и инертна, за да не прави проблеми за олигархичната власт - като резултат дотацията на градския транспорт в София годишно е по-голяма от оперативната загуба на БДЖ-пътнически превози примерно. Топлофикация-София продължава да оперира с милиони задължения към НАП и Булгаргаз и държавата си затваря очите за това - ако това стане с някоя провинциална топлофикация, последната просто ще изпадне в несъстоятелност, тръбите ще се нарежат и града ще остане без парно.

Та няма лошо, аз също искам силна дясна партия да дойде на власт и да реформира порочната система. Но това сега не е точно социална държава - по-скоро е някакъв тюрлугювеч от забъркани крайно либерални елементи и феодални порядки.

Офлайн

 

#3215 2021-01-28 03:56:00

OsvaldoRios
Потребител

Re: Политиката в България

Показа ли среден пръст на протестиращите ресторантьори днес Валери Симеонов?
Кой пръст размаха?   nono или  kur
https://madeinvarna.com/valeri-simeonov … den-prast/

Офлайн