#1 2010-03-06 00:56:29

site-administrator
Администратор

Пешо Буфера

http://images.sportcafe.bg/2010/03/05/780679/618x346.jpg
- Ти си дългогодишен лидер на агитката на Миньор, от която треперят много съперници. Предстои ви мач в София с Левски - отборът, с чиято публика си имате най-голямата закачка. Какво е настроението в агитката на Миньор?

- Време е за битка. Преди малко бех на среща с полицията и уговорихме придвижването и настаняването на стадион "Славия". Очаквам да има засади, но както винаги, ние сме подготвени да отвърнем.

- Това означава ли, че няма да нападате първи?

- Ние не нападаме първи. Едно време беше друго. Нямаше толкова полиция, охрана. Сега е различно. За 2 години откак сме у "А" група, имаме 20-30 отсъдени! Виждаш, че вече няма толкова инциденти. И миналата година гостуването на Левски мина кротко. Е, имаше един застрелян със сачма, ама поне не беше боен куршум...

- Е пак не беше много приятно, момчето можеше да умре или да ослепее, ако сачмата го беше уцелила в окото... Кой го направи това?

- Нямам никаква представа. Те като идват, чупят, обиждат хората и на некой му е прекипело и от балкона с пушката...

- Разкажи за тактиката ви при посрещане на гости в миналото.

- Едно време не смееха много да идват тука в Перник организирано - идваха на групички по трима-четирима и се криеха. Като слезнеха на гарата, със скрити шалове, знамена... Пречаквахме ги... което е нормално, навсекъде е така, нали, и ги проверявахме - паспорт нещо, документ кой откъде е... Стискахме ги на гарата и нема мърдане.

- И ако в паспорта пише, че е от София, кво става?

- Ами бой! Значи, имах случай, където видех на един паспорта, че е от София. Има мач Миньор - Левски, а той ми казва, че е тръгнал в университета на изпит. А в Перник няма университет! Тогава получи една доза юмруци и така...

Това в беше в началото на 90-те, после  изпаднахме, после се върнахме... Имахме в началото проблем с агитката на ЦСКА - в София намушкаха няколко наши момчета некви скинари и после им направихме една засада на спирка Метал. Беха тръгнали към Кюстендил и тогава бех си пратил разузнавачи на София, които да ми кажат у кой вагон са по-точно, колко човека са... И ние организирано - една група на гара Метал, една на гара Разпределителна, но тя първата група свърши работата. Влезнахме и тия беха вътре като пилци. Не оставаме длъжни на никой, разбираш ли. Ние с бухалки, с боксове, с вериги... и ги изтепахме - ония беха целите у кръв. Въпреки че отнесох един нож тогава - и мене ме намушкаха в крака, още пазим ножа.

Много истории са! Едно време се биехме всеки ден по София. Миньор имаше много силен баскетбол - шест пъти шампиони на България! Говорим за 80-те години - тогава с левскарите се гонихме по Универсиада, по Студентски град - баскетбол, волейбол, хандбал, квото има. Засади се залагат, бомбички, рейсове се чупат, беше страшно! Това ако е днеска, гаранция ще има смъртни случаи. Ама тогава я немаше дрогата, това-онова, само пиене! Даже е имало някой път - сбием се с левскарите и после седнем и пием по ракия. Ама сега нема да стане никога това, това е отврат. Нашата агитка сме пияници, ама нема наркомани. Аз съм работил 10 години по дискотеки охрана, предлагали са ми, имал съм възможност, не съм опитал, заклевам се, нема и да опитам.

- Сега какво работиш?

- Пак съм охрана - на една фирма. Обикновен работник, не съм със собствен бизнес като Дучето, като Тепсиев.

- Бил си и ръгбист?

- Да, 15 години играх в Миньор, който после се прекръсти на Валяците.

- Кои са най-големите ти битки?

- Имаше един случай: те ни нападнаха у един трамвай - ние вътре 30 човека, те - 100. Но тогава имаше друго нещо, не ставаше веднага боя, защото имаше вътре граждани. Докато гражданите не слязоха, левскарите не ни скочиха и чак когато слезна последната жена, тогава се сбихме. Имаше някакво възпитание. Стана боят, изхвърлихме ги от трамвая и те тогава с камъни го изпочупиха.

90-та година също си беше голема битка у София, като ни биха 4:2. Тогава ги подценихме левскарите, ние бехме 300 човека, те сигурно се събраха пет пъти повече от нас! Беше такъв бой - ръцете не можех да си чувствам! Камъните се ударяха у въздуха - те оттам, ние оттука... Имаше от наште четирима пострадали, включително и аз. От техна страна - сигурно десетина. Минаха всичките през мене, как оцелех, не знам! Какво е това племе, не знам - удари некой, свали го, па го остави. А то такава злоба, да си паднал и да те ударат с камъни в главата! Целата работа беше в това, че плениха Тони Талисманчето, който е инвалид момчето, не може да бега. Ние отстъпваме, близо два часа се биеме за Подуене. Ония метат бомби, ние немаме, само камъни метаме. И нема полиция, нема нищо. Това стана точно когато запалиха Партийния дом и всичката полиция беше там. Ако не беше Тони, немаше да има ранен от нас, ама те го хванаха, пребиха го и му вземаха маратонките. Представяш ли си такава наглост, това за мене не са хора! И на „Ботевградско шосе" хванах едно държале (Бел. ред.: нещо,  което държиш - тояга или железен прът) и с още две момчета отидохме да го спасиме. Ама ония беха хиляда и кусур човека. Първите неколко паднаха, ама после вече нема бегане. Мене като ме шиеха в ИСУЛ, имаше четирима от тех - един без око, един без не знам кво, дойдеха целите в кръв. Спечелиха битката, щото беха повече, но войната не е загубена.

Като ги бихме тука 2:1 98-ма левскарите, бех пратил две момчета да направат, нали ги знаеш, коктейлите Молотов и на полувремето хвърлихме 3-4 през оградата и на няколко им пламнаха якетата. Те беха тогава с тия оранжевите, бомберите.

После наесен на стадион „Васил Левски" ние бяхме настанени у сектор „В" и от левскарската публика ни делеше една пътека и ни пазеха десет полицаи, от които две жени. На полувремето ставаха псувания, дрязги от двете страни, знаеш нещата как са, и на полувремето се опитаха да ни атакуват. Едните откъм сектор „Б" тръгнаха да ни взимат знамената, другите директно се вклиниха в нас, обаче им дадохме отпор здрав аз, брат ми, другите момчета, които бехме...

Иначе, бой не е ставал ръкопашен от поне 10 години, щото винаги ги охраняват полицията.

А ние бехме седем години по селата - значи, в Долна баня местните ни скочиха, те беха с фланелки на Левски. Стана такъв бой, че мача се прекрати. Направо мазало - те имаха кирки, лопати, ние с бутилки и с голи ръце!

- Какво мислиш за перничаните, които подкрепят Левски и ЦСКА?

- Тия хора не можем да ги разберем, аз не мразим толкова Левски и ЦСКА, колкото тия наште тука перничани, защото седат на Миньор и Левски 2001 година, когато Миньор изпада и викат „селяни". След като се прекрати мачът, те първи бегаха.

- Други тежки гостувания по страната имали ли сте?

- Значи, това беше 9 март 85-а, отидехме около 500 човека в Сливен. Спрехме с рейса в центъра и минахме по целия град. Имаше циганета, хвърляхме им по 5, по 10 стотинки и викаха „Миньор". После, като стигнахме до стадиона, почнаха да си викат „Сливен". Как и да е! А стадионът е точно до циганската махала. И нас ни сложиха до местната публика, имаше хора от турски произход и на стадиона пиеха кани вино и се наливаха, разбираш ли, това нема да го забравим никога. И на излизане стана едно сбиване, опитаха се едно наше знаме да го вземат тия хора от малцинствата и ние, нормално, да се защитиме. Стана един ръкопашен бой от две групи по 200-300 човека - кой с какво удари: тояги, кани вино... Бехме тръгнали с 20 знамена, а се върнахме с 18 и само 1 дръжка!

- Какво е твоето приветствие от нашите страници за привържениците на гостуващите отбори, които ще идват в Перник през пролетния полусезон?

- Още, докато се изкачват нагоре към стадиона, ще им се вдигне адреналинът, но нека са добре дошли - все пак старото име на нашия стадион е Стадионът на мира. Нека заповядат, пък живи и здрави - кой оцелее...

http://sportcafe.bg/id_633400655_Gubil_ … yna_nikoga

Офлайн

 

#2 2010-03-06 01:22:34

kkk
Потребител

Re: Пешо Буфера

Улегнали хора и се занимават с пуберски истории да се хвалят пред некви журналисти!

Имаше един случай: те ни нападнаха у един трамвай - ние вътре 30 човека, те - 100 Кви са тия трамваи,които  побират 130 човека фенове,отделно и граждани?????????????????????????????????

Тогава ги подценихме левскарите, ние бехме 300 човека, те сигурно се събраха пет пъти повече от нас.Ама ония беха хиляда и кусур човека.Мене като ме шиеха в ИСУЛ, имаше четирима от тех - един без око, един без не знам кво, дойдеха целите в кръв Тука коментара е излишен!

А следващата седмица главен герой в 1001 нощ ще е видният мишкар Луканката,който цял живот скача на децата и претърпя срама да бъде бит и съблечен насред "Националният Стадион"

Офлайн

 

#3 2010-03-06 01:25:17

S3c70r
Гост

Re: Пешо Буфера

Супер е интеревюто и ми бяха интересни някои истории, които не знаех до сега  bira

 

#4 2010-03-06 01:50:24

hooligans.pk
Потребител

Re: Пешо Буфера

Поклон пред човека който ни води вече повече от 20 години.Мога само да кажа една дума за него ---МЪЖКАР в пълния смисъл на думата.А на тези който ще почнат да плюват по него ще кажа -- направете това кадето той е направил и живейте цял живот само за една кауза като него и тогава говорете.  п.п. Въпросния случай 90 г. на герена като почнаха да бият Тони талисмана Буфера (тогава му казах Буфер няма смисъл дай да се махаме отговора беше Буферо никога не бяга !!!) и още един мъжкар тръгнаха двамата срещу цялата лефскарска агитка  срещу може би 1000 човека; двама уникално;помислете колко от вас ще го направят.    metal1  metal  ole

Последна редакция от hooligans.pk (2010-03-06 01:58:05)


ВСИЧКИ ЗАЛИ И СТАДИОНИ ПОМНЯТ НАШИЯТ ЮМРУК !!!

Офлайн

 

#5 2010-03-06 03:10:01

Very_Bad_Tough_Lad
Потребител

Re: Пешо Буфера

kkk написа:

Улегнали хора и се занимават с пуберски истории да се хвалят пред некви журналисти!

Имаше един случай: те ни нападнаха у един трамвай - ние вътре 30 човека, те - 100 Кви са тия трамваи,които  побират 130 човека фенове,отделно и граждани?????????????????????????????????

Тогава ги подценихме левскарите, ние бехме 300 човека, те сигурно се събраха пет пъти повече от нас.Ама ония беха хиляда и кусур човека.Мене като ме шиеха в ИСУЛ, имаше четирима от тех - един без око, един без не знам кво, дойдеха целите в кръв Тука коментара е излишен!

А следващата седмица главен герой в 1001 нощ ще е видният мишкар Луканката,който цял живот скача на децата и претърпя срама да бъде бит и съблечен насред "Националният Стадион"


Чесно ли Луканката бе ?  shok Тоя нз дали ваобще има кво да разказва освен как е ял бой. Пред Лаута как бягаше само той знае. Бахти скоростта.

По темата: Буфера малко се е филмирал и той.

Офлайн

 

#6 2010-03-06 03:51:40

FKKZL
Потребител

Re: Пешо Буфера

ТОВА КОЕТО КАЗВА ТОЙ Е САМАТА ИСТИНА И НЕ Е ПРЕУВЕЛИЧИЛ В НИЩО ЗАЩО ЩЕ СИ ПРИЗНАВА ПРИМЕРНО ЗА БОЯ НА ГЕРЕНА НО ВОЙНИК БЕЗ РАНИ НЕМОЖЕ НИЕ СИ ПРИЗНАВАМЕ ЧЕ ИМАХМЕ ЧЕТИРИМА РАНЕНИ НО ВИЕ ЛЕФСКАРИТЕ НЯМА ДА ГО ПРИЗНАЕТЕ ТОВА ЧЕ И ОТ ВАШАТА СТРАНА ИМАШЕ ДОСТА ПОСТРАДАЛИ  ДАЖЕ МОГА ДА КАЖА ЧЕ ЛЕФСКАРА КОЙТО БЕШЕ УЦЕЛЕН В ОКОТО И ГО ВКАРАХА ВЪВ ОПЕРАЦИОНАТА Е ОТ ВРАЦА. АЗ БЯХ СВИДЕТЕЛ КОГАТО МУ ПОИСКАХА ПАСПОРТА.

Последна редакция от FKKZL (2010-03-06 04:40:54)

Офлайн

 

#7 2010-03-06 05:58:47

Oi!Music
Потребител

Re: Пешо Буфера

Ебати,я ми покажете снимка на тия трамваи,дето събират над 130 човека.  smqh  smqh
Абе има смях в интервюто.

P.S. Поздрави на момчетата,без очи !   smqh  smqh  smqh  smqh  smqh  smqh

Офлайн

 

#8 2010-03-06 09:33:18

MysteriouS
Потребител

Re: Пешо Буфера

Бахти филмите хора,единия на Ботев събирал зъби и крайници,другия пък нямал загубена война..ебаси филмите..тия интервюта са пълни глупости..иначе поне ми е кеф да ги чета,голям смях пада metal1

Офлайн

 

#9 2010-03-06 09:41:13

England
Потребител

Re: Пешо Буфера

Много са интересни такива интервюта с лидерите на агитките у нас много интересни истории имат да се кажат metal


СТАРО УИСКИ И МЛАДИ МИСКИ ! koz

Офлайн

 

#10 2010-03-06 10:11:57

PernikFirm88
Потребител

Re: Пешо Буфера

Mysterious,хаха да не те е яд,че вие не сте фактор в България и само плювате по форумите.
Когато изживеете това което Буферо е изживел тогава го плювайте! bira


http://prikachi.com/images/553/2354553B.jpg
СОФИЯНЦИ НЕЖНИ СА КАТО ЦВЕТЯТА - ЕБАНИ,БИТИ С КИРКА ПО ГЛАВАТА !

Офлайн

 

#11 2010-03-06 10:23:47

MysteriouS
Потребител

Re: Пешо Буфера

Яд ме е да,направо място не мога да си намеря.
"Фактор" вика smqh  smqh  smqh  smqh

Офлайн

 

#12 2010-03-06 11:00:09

MeinKampf
Потребител

Re: Пешо Буфера

Евала на Буфера. Шапка му свалям. Незнам дали ще се намери човек в Перник, който може да каже крива дума за Буфера.


Бог прощава - Перник - НЕ !!!

Офлайн

 

#13 2010-03-06 11:43:47

sotkata
Потребител

Re: Пешо Буфера

Емо Луканката от ЦСКА: „Носът ми е чупен 3 пъти, ръган съм на 6 места"  ole

Офлайн

 

#14 2010-03-06 11:46:59

minyor_pk
Потребител

Re: Пешо Буфера

С Емо луканката ще е интересно  metal


Миньор Перник до живот

Офлайн

 

#15 2010-03-06 11:50:33

Браникъ
Потребител

Re: Пешо Буфера

KKK незнам дали си чел внимателно ,но пише ,че феновете на Левски са изчакали да слезнат пътниците които не са били фенове и по пътя на логиката феновете на Левски са били отвън , а не вътре.
П.П Не го приемай с лошото !

Офлайн